Yaskawa Weld4Me kollaboratív ívhegesztő robot

A kollaboratív ívhegesztő robotok az ívhegesztés gépesítésében egy speciális területet nyitnak meg.

Ennek fő előnye az intuitív programozási lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a programozó a robotot kézzel mozgatva veheti fel könnyen azokat a pontokat, melyeket a robotnak a program futásakor a programozott pályavezérlési móddal kell majd megközelíteni. Ez egyszerű munkadarabokhoz gyors és könnyen végezhető programozási lehetőséget kínál.

A Yaskawa HC10 kollaboratív roboton alapuló hegesztő kobot hibrid kollaboratív robot. Ez azt jelenti, hogy megfelelő biztonsági rendszerrel telepítve normál ipari robot módban is képes működni, kiküszöbölve ezzel a kollaboratív robotok általános hátrányát a kis működési sebességet. Normál ipari robot módban a termelékenység szempontjából sem kell kompromisszumot kötni.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy ezeknek a robotoknak a működtetéséhez is figyelembe kell venni a robotbiztonsági szabványokat és az ívhegesztésre vonatkozó biztonsági előírásokat. A konkrét munkahely-kialakításokhoz szívesen nyújtunk segítséget, felhasználva a Yaskawa külön erre a célra kiadott biztonsági szempont-rendszerét.

Szakértő kollégánk örömmel áll rendelkezésére!
Ajánlatkérés