Érintésvédelem

Ívhegesztő áramforrások évenkénti érintésvédelmi felülvizsgálata


A biztonságos és egészséges munkavégzés feltétele a megfelelő minőségű érintésvédelmi megoldások alkalmazása, és időnkénti felülvizsgálata.

Új telepítésű robotrendszer esetében a CE jelöléshez - és így az üzembehelyezéshez - elengedhetetlen a komplett robotrendszerre vonatkozó érintésvédelmi mérés elvégzése. Kollégáink a vonatkozó szabványoknak eleget téve kiépítik az egyenpotenciál hálózatot, és azt a helyi EPH kiállásra kötik. Az érintésvédelmi mérés eredményéről jegyzőkönyvet állítunk ki. 

A Hegesztési Biztonsági Szabályzat (143/2004. (XII. 22.) GKM rendelet) előírásai alapján a hegesztő áramforrásokat évente vizsgálat alá kell vonni.

Természetesen ez alól a robothoz kapcsolt hegesztő felszerelés sem kivétel. Ilyen tevékenységet csak szakirányú végzettséggel, és 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező személy végezhet. Az  ívhegesztő áramforrásokkal szemben követelmény, hogy biztonságosan védettnek kell maradniuk meghibásodás esetén is. A felülvizsgálat során ellenőrizzük a berendezés szerkezeti épségét, a biztonsági funkciók működőképességét, és az érintésvédelem megfelelőségét. A felülvizsgálat eredményéről jegyzőkönyvet állítunk ki.

A vizsgálat elvégzését célszerű egybekötni az évenkénti robotkarbantartással, de külön szolgáltatásként is elérhető. Kérjen ajánlatot a kapcsolat menüpont alatt!

Szakértő kollégánk örömmel áll rendelkezésére!
Ajánlatkérés