Innovatív gépbiztonság: Axelent

Biztonságtechnika - 2021. január 15.

Gyorsaság, hatékonyság és kreativitás. Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni, amit egy Axelent gépbiztonsági kerítés használata nyújt mind a felhasználó, mind a rendszer tervezője számára. 

Az Axelent AB családi vállalkozásként indult el 1990-ben. Azóta világszerte több mint 50 országban értékesítik egyedi fejlesztésű termékeiket.

Az oszlopok, kerítéspanelek, ajtók, zárak sokszínű típusa lehetőséget ad arra, hogy a különböző alkalmazásokhoz a legmegfelelőbb, és legbiztonságosabb megoldást válassza a megrendelő. A kerítéspanelek egyszerű pattintással rögzíthetők az oszlopokhoz, ami a kivitelezés során a hagyományos csavarozásos megoldással szemben mérvadó időmegtakarást jelent. Egy esetleges gépmeghibásodás- vagy a gyártósor átalakítása esetén, a kerítésrendszer könnyedén megbontható, igény szerint módosítható, bővíthető.

Néhány évvel ezelőtt még Nyugat- Európában is jellemző volt, hogy a rendszertervező cégek nagy része saját maga által legyártott, egyszerű huzalrácsból készített kerítéssel határolta műszaki berendezéseit. Ezzel szemben az Axelent X-Guard egy ingyenes szoftver segítségével (SnapperWorks) könnyen tervezhető, kulcsrakész megoldást kínál.  A kerítésrendszer megfelel a gépbiztonsági direktíváknak, valamint "hightech" megjelenést biztosít a gyártóüzemeknek, csarnokoknak. További információt az X-Guard kerítésrendszerről itt találhat.